Forum Overview.com
Kategori: Lagring
HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin
Fråga:
Har en gammal dator som ska skeppas över till mor och far. Den har ett ASUS A7V333 VIA KT333 moderkort i sig.

Jag har en del problem med att hd:n (en WD 200 gb byglad som master) inte hittas alla gånger i uppstarten. Jag har funderat på om det kan vara någon form av glapp någonstans och gjort en del kabelbyten.

I bios hittas hårdisken både med en 80 och 40 pinskabel men vid uppstart av datorn hittas den bara med 40 pinnaren. Ibland kan det dock ta en liten stund även för bios för att hitta hd:n oavsett kabel. Det är därför jag lurar på glapp någonstans.

Men om allt funkade som det ska visst ska väl 80 pinskabeln fungera att använda med detta moderkort?

Och om det är glapp någonstans, var ska jag leta efter problemet?
Svaren i kort:
Glapp i hårddiskens kontakt skulle jag säga om det inte blir någon skillnad med andra kablar.
80-tråds kabel är i princip en 40-tråds med varannan jord, för att minska signalkorruption. Har du kopplat 80-trådskabeln rätt? Kabelns blåa kontakt i moderkortet.
Gå till forumet

del.icio.us:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   digg:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   spurl:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   wists:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   simpy:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   newsvine:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   blinklist:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   furl:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   reddit:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   fark:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin blogmarks:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   Y!:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin   smarking:HD problem 40 pin kabel funkar men inte 80 pin

Relaterade länkar:
Nästa om Lagring

Föregående om Lagring